mysleepinghome

MySleepingHome

Myten om babysim

Vi bor precis vid en sjö och har därför pratat mycket om att vi tycker det är viktigt att lilla E lär sig att simma tidigt. E kommer absolut inte få gå ner till sjön och leka utan en vuxen som har koll. Trots det så kan det ändå hända att E en dag går ner till sjön och då är det bra om han kan simma och lär sig vad han ska göra om t ex en kompis hamnar i vattnet.

 

Nu är E så liten att det är svårt att lära sig simma idag, men så finns det babysim som ska göra att bebisarna tycker det är kul med vatten och inte blir rädda. Det ska underlätta den dagen barnen ska lära sig simma.

 

När jag hade bokat upp oss på babysim så fick både jag och min sambo höra av andra att babysim inte spelar någon roll för barnet. Det är bara för att föräldern som följer med/är föräldraledig ska ha något att göra, komma ut och träffa nytt folk.

 

Jag tänkte ändå att det kunde vara lite bra för E och sen kände jag att det kan nog vara roligt för mig också. Skönt att träffa andra föräldrar, kunna småprata lite.

 

Fel, fel och fel! Vem sa ens att det är för föräldrarnas skull? Kanske de som i panik ville sluta för att inte få skuldkänslor. För inget med babysim är för föräldrarnas nöje.

 

Jag kliver in i omklädningsrummet med de andra mammorna, “vi ses i poolen”, för sen är det full rulle och glöm inte att andas!

 

Problem nr. 1: Var ska jag lägga min bebis? Finns en barnstol att dela på, vilket är omöjligt. Dessutom ska barnen helst inte sitta utan ett bra ryggstöd. Därför blir det golvet eller bygga upp ett stöd med handdukar.

 

Problem nr. 2: Handdukarna på, badkläderna i handen, duscha först med schampoo och tvål på båda två. Sen ska badkläderna på. Inte det lättaste i duschrummet och med blöta kroppar få på badkläderna.

 

Problem nr. 3: Allt måste gå fort, jättefort! Annars kan barnen bli kalla och dessutom griniga.

 

Problem nr. 4: Alla barnen är trötta efter simskolan och därför är det många ledsna i omklädningsrummet. Om barnet inte är ledset så blir hen det av alla andras skrik, det smittar tydligen.

 

Det är 30 minuter övning i poolen och det är värt, när jag varje gång får se E vara så glad och skratta. Han älskar vattnet och simskolan. Det är kul att få göra detta tillsammans.

 

Men en sak är säker, jag gör det för honom, för att jag kan se hur roligt han tycker att det är. Vi föräldrar hinner knappt säga hej till varandra. Så att det skulle vara för att träffa andra och ha en social stund, nej det stämmer inte!

 

Ändå vill jag rekommendera babysim, om bebisen tycker det är roligt. Försök att inte stressa allt för mycket 💕

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
mysleepinghome

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats